annahveem.blogg.se

...my year as an au pair in Pleasanton, California

Washington road trip

Publicerad 2014-11-30 21:39:21 i Allmänt,

Söndag:
Vi gick upp vid 03.00 och lämnade huset vid 03:40. Efter det så körde vi i fyra timmar, sedan stannade vi för frukost på BBD i Mount Shasta. Fortsatte att köra tills vi kom till Oregon, där stannade vi på ett Safeway för toabesök, starbucks och lite snacks, detta var runt lunch tid. Vi stannade sedan på en bensinmack när vi kommit in i Washington, tillslut anlände vi hos min värdmammas föräldrar i Shelton, Washington, runt fem tiden. Deras hus ligger mitt ute i ingenstans och det är omringat av andra rika familjer med stora hus/gårdar. Huset är väldigt nice och jag har ett eget rum. På kvällen igår så åt vi lite rester till kvällsmat och pumpkin pie till efterrätt, sen så duschade jag och sedan blev det en tidig läggdags runt nio.

Måndag:
Jag vaknade jag vid nio, så jag sov runt 12 timmar inatt. När jag vaknade så åt jag frukost och sen blev det monopol spel. Jag kom faktiskt trea av alla sju. Efter detta åkte vi till en Salmon Trail, Kennedy Creek, och kollade på laxen som simmade runt i strömmen. Vi kom tillbaka till huset vid halv ett, då åt vi lite lunch och hade lite down time. Sen runt tre gick vi ut till deras keramik studio, där fick vi göra våra egna grejer. Jag gjorde en skål/tallrik med mitt namn inristat. Vid det här laget var det dags för middag, det blev lasagne. Efter maten hängde jag i mitt rum med Jillian och Connor till läggdags.

Tisdag:
Jag vaknade runt halv nio idag, det blev en lugn morgon med frukost och läsning. Vid kvart i elva åkte vi in till Shelton, vilket är staden dom bor utanför. Vi åkte till min värdmammas föräldrars kyrka för att kolla på det nya "stain glass window" som dom hade satt upp. Efter det tog vi en biltur genom Shelton. Jag måste säga, det känns som att vi är i Twilight. Min värdmamma sa att dom spelade in filmerna en och en halv timme härifrån. Så jag förstår varför det känns som att vi bor i Forks, WA. Efter lunch blev det lite down time, samma som igår, och sen så spenderade vi några timmar ute i studion. Idag gjorde jag två sköldpaddor och en skål. Resten av eftermiddagen/kvällen spenderade jag med att läsa, duscha plus äta middag. Till efterrätt åt jag Anna's pepparkakor som min värdmamma hade köpt när dom var och handlade i måndags.


Onsdag:
Jag vaknade jag redan vid åtta. Jag gick upp och åt frukost och spelade spel med Connor och min värdpappa. Resten av förmiddagen spenderade jag i sängen läsandes. Lite efter ett satte vi oss alla i bilen och det bar av in till Seattle. Det tog oss runt två och en halv timme på grund av trafik. När vi kom till Seattle åkte vi till Pikes Place Market, där gick vi runt och kollade, plus att vi köpte $100 lax till thanksgiving. Tuggumiväggen ligger även där, så självklart gick vi och kollade på den, hur äckligt som helst. Efter detta bar det vidare på en Underground Tour, den handlade om hur det var när Seattle låg 15 feet längre ner än vad staden gör nu. Den var riktigt bra, plus att vår guide var riktigt bra. Efter touren gick vi vidare till en fantastisk asiatisk restaurang. Deras mat var hur god som helst, den heter Wild Ginger. Vi lämnade restaurangen vid tio i nio för att åka tillbaka hem. Bilresan hem tog bara en och en halv timme. Så vi var hemma vid tjugo över tio, och då var det läggdags ganska direkt.







Torsdag/Thanksgiving:
Vaknade vid halv nio, gick upp och åt frukost. Min värdmamma gjorde omelett med paprika, lök och svarta bönor i, hur gott som helst. Efter frukosten så gjorde jag och Jillian pumpkin pie. Sen gick vi ut för att hämta lite grejer att dekorera bordet med eftersom det var thanksgiving. Vi dekorerade bordet och sen tog jag en dusch. Resten av eftermiddagen låg jag och läste. Runt fem gick jag ner för att hjälpa till med maten, det slutade med att jag tittade på med ett glas vin istället haha. Maten var klar runt halv sju. Vi åt squash soppa till förrätt, lax, potatisgratäng och broccoli till varmrätt, och till efterrätt blev det pumpkin pie. Efter allt ätande så städade vi upp i köket och sen gick jag och lade mig och läste lite mer.


Fredag:
Vaknade jag vid halv tio, hur skönt som helst. Gick upp och åt frukost sen så blev det lite mer läsande gjort. Vid elva gick jag ut med dom andra till studion för att dekorera sakerna jag gjort tidigare i veckan. Jag tog en paus vid halv två för lunch och sen gick jag ut tillbaka till studion. Jag var klar vid halv fyra. Resten av dagen läste jag och vid halv sju åt jag middag och sen fortsatte jag att läsa. Gick och lade mig vid tio.

Lördag:
Gick upp vid halv åtta för att packa. Gick sedan ner för att äta frukost. Bilen hemåt gick vid kvart i nio. En långtråkig bilresa senare var vi hemma vid tjugo i tio på kvällen. Tror aldrig jag har varit så glad över att va hemma igen.
Detta var en summering av min vecka uppe i Shelton, WA.
Idag tänker jag bara ta det lugnt och kolla på alla serier som jag missade när vi var borta, haha. Tror att jag kanske ska åka och shoppa lite, julklappar osv.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela